Ciśnieniomierz nadgarstkowy

cisnieniomierz-nadgarstkowy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> opinie o c. nadgarstkowych

Tytuł:opinie o c. nadgarstkowych
Autor:Wisienka
8.9.2011, 10:48
chcę kupić mamie ciśnieniomierz na imieniny, myślałam o nadgarstkowym ze względu na prostotę obsługi. Ale ponoć te ciśnieniomierze fałszują wyniki. Proszę o wasze opinie na prawde mi na tym zależy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

cisnieniomierz-nadgarstkowy_ciekawostki

Ciekawostki

Próba wysiłkowa
Próba wysiłkowa wykorzystywana jest zazwyczaj do diagnostyki pacjentów, u których istnieje podejrzenie choroby wieńcowej, posiadających odpowiedni zapis EKG w czasie spoczynku.

Czy wiesz, że...

Skoki ciśnienia
Niespodziewany wzrost ciśnienia objawia się bólem głowy, zawrotami, mdłościami, czy kłuciem w klatce piersiowej. Utrzymywanie się tych objawów przez dłuższy czas może doprowadzić nawet do wylewu krwi do mózgu.

Polecamy

Dieta przy nadciśnieniu
Odpowiednie pożywienie przy nadciśnieniu tętniczym jest niezwykle istotne. Może skutecznie obniżać ciśnienie oraz zapobiegać chorobom układu krwionośnego takim jak miażdżyca, czy nawet zawałom serca.

W czasach międzywojennych ubieg ego wieku rozpoczęto badania nad szczególną substancją czynną o nazwie metamizol, która jest znana i stosowana aż do obecnych czasów. Dzięki swojej szybkości dzia ania oraz wyjątkowej skuteczności w uśmierzaniu bólu i gorączki zyska uznanie większości Polaków i ludzi na ca ym świecie. Dość powiedzieć, że jego sprzedaż rocznie sięga, aż 75 milionów tabletek. Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina.